Pil og Poppel
 
ForsideHome.html
FormålFormal.html
RegistreringRegistrering.html
BetingelserBetingelser.html
BaggrundBaggrund.html
GenplantningGenplantning.html
StyningStyning.html
KulturhistorieKulturhistorie.html
FortællingerFortllinger.html

Spørgsmål og svar


Hvis jeg registrerer mine træer på hjemmesiden, er jeg så forpligtet til at bevare træerne?

Nej, hjemmesiden Pil & Poppel er først og fremmest tænkt som et sted, hvor man kan hente vejledning i styning af træer, så vi kan hjælpe til at bevare de karakteristiske stynede pile og popler træer i det Lolland-Falsterske landskab. Hvis træerne er registreret, er det lettere at planlægge hjælp til selvhjælp, og der er også mulighed for at få støtte i mindre omfang.

 

Hvornår er det bedst at styne?

Pil og poppel stynes bedst i perioden november til marts. Ved styning fjerner man hele træets produktionsapparat, og påfører det samtidig nogle store sår. Det er en barsk form for beskæring, og man kan godt risikere, at enkelte træer, der ikke har været stynet i mange år, dør af det. Beskærer man i august måned, forkorter man vækstsæsonen, og træet vil ofte nå at sætte nye skud, der ikke når at afmodne, og som derfor bliver dræbt af frost. En styning i høst, vil derfor stresse træet styning yderligere, og der kan være fare for, at det dør.

 

Hvor skal jeg lægge ”snittet”?

Beskær lige uden for grenkraven. Grenkraven er den fortykkelse, der findes ved basis af grenen og som er en del af stammens ved. Grenkraven indeholder fenolholdige stoffer, der beskytter træet mod svampeangreb, og sikrer en hurtig sårheling. Er du i tvivl så efterlad hellere en grenstump  på 1/3 af grenens tykkelse. Sav aldrig indenfor grenkraven.

 

Kan jeg få poppelstiklinger og krægeplanter, selvom vi ikke har stynede træer?

Ja, det er der mulighed for mod et mindre gebyr – ring til os. Vi vil gerne hjælpe med vejledning, så træerne bliver plantet de rigtige steder, hvor rødderne ikke gør skade, og hvor træerne kan bevares på lang sigt. Krægeplanter vil først kunne fås fra efteråret 2013.

NyhederNyheder.html
FAQ
KontaktKontakt.html
Projekt 2013-2015Projekt_2013-2015.html